Uvjeti poslovanja

29. studenoga 2020.

Trajanje čitanja: 4 min.

Općim uvjetima poslovanja regulirani su odnosi između kupca i prodavatelja u internetskoj trgovini https://vernesasmolcic.hr, odnosno https://vscreative.hr (u daljnjem tekstu Internetska trgovina). Kupnjom u Internetskoj trgovini Kupac potvrđuje da je pročitao Opće uvjete poslovanja i da je s njima suglasan.

1. PRODAVATELJ

VS CREATIVE, obrt za kreativne usluge, vl. Vernesa Smolčić, Donji Hruševec 101/2, Donji Hruševec; e-pošta: info@vscreative.hr

2. KUPAC

Kupac je svaka poslovno sposobna, pravna i fizička osoba koja izvrši narudžbu elektroničkom poštom, društvenom mrežom ili preko Internetske trgovine, te naručenu robu plati ili besplatno preuzme.

3. NARUDŽBA

Nakon izvršenja narudžbe, Kupac će unutar 24 sata potvrdu narudžbe dobiti elektroničkom poštom. Ako Kupac želi promijeniti narudžbu ili odustati od nje, može to učiniti unutar 2 sata od primitka potvrde narudžbe tako da pošalje elektroničku poštu na info@vscreative.hr. Ako Kupac u dogovorenom roku ne povuče narudžbu, smatra se da je ugovor o kupnji proizvoda između Kupca i Prodavatelja (Udruga Kako psi komuniciraju) sklopljen. Sukladno članku 45. Zakona o zaštiti potrošača, Kupac ima pravo raskinuti ugovor u roku od 14 dana ne navodeći za to razlog, ali nema pravo na raskid ugovora ako je predmet ugovora isporuka digitalnog sadržaja koji nije isporučen na fizičkom mediju.

Prodavatelj je dužan u dogovorenom roku isporučiti proizvod.

 4. DOSTAVA ROBE

Prodavatelj će dostaviti proizvode elektroničkim putem.

5. PLAĆANJE

Uplatom na račun Prodavatelja (nalogom za plaćanje ili internet bankarstvom):

VS CREATIVE, obrt za kreativne usluge, vl. Vernesa Smolčić, Donji Hruševec 101/2, Donji Hruševec
IBAN HR2423600001102768688

Napomena: proizvodi će biti poslani nakon što sredstva budu vidljiva na računu Prodavatelja.

6. PRAVO NA ODUSTAJANJE OD KUPNJE I POVRAT PROIZVODA

Ugovor o kupnji sklopljen preko interneta ili elektroničke pošte Kupac može bez obzira na razlog raskinuti pisanom obavijesti u roku od 14 radnih dana od primitka proizvoda adresu elektroničke pošte info@vscreative.hr li na adresu sjedišta Prodavatelja, osim ako se radi o digitalnom proizvodu koji se ne isporučuje na fizičkom mediju. Prodavatelj se obavezuje dati Kupcu na uvid pregled dijela sadržaja digitalnog proizvoda prije kupnje. 

Pisana obavijest mora sadržavati podatke o proizvodu koji se želi vratiti te broj računa Kupca za povrat novca. Po raskidu ugovora, Kupac je dužan o svom trošku vratiti proizvod Prodavatelju, a Prodavatelj je dužan najkasnije u roku 30 dana od primitka pisane obavijesti o raskidu ugovora vratiti Kupcu cjelokupan iznos koji je Kupac do trenutka raskida platio na temelju ugovor, umanjen za troškove dostave proizvoda. Vraćeni proizvod za koji se traži povrat uplaćenog iznosa mora biti nekorišten, neoštećen i u originalnom pakiranju s priloženom kopijom ili originalom računa. Prodavatelj nije dužan primiti otkupne pošiljke ili pošiljke koje ne odgovaraju Prodavateljevim uvjetima poslovanja.

7. CIJENE

Cijena proizvoda je navedena na internetskoj stranici u trenutku predaje narudžbe. Prodavatelj zadržava pravo promjene cijene o čemu će pismeno ili usmeno obavijestiti Kupca i ponuditi mu mogućnost promjene ili odustajanje od narudžbe.

8. REKLAMACIJE I JAMSTVO

Reklamacije se odnose na oštećenja i nedostatke na proizvodu. Kupac je prilikom preuzimanja proizvoda dužan utvrditi eventualna oštećenja proizvoda te ako ih primijeti odbiti preuzimanje te o tome obavijestiti Prodavatelja elektroničkom poštom kako bi se proizvod ponovo poslao.

Proizvod koji ima kakav nedostatak Prodavatelj će na zahtjev Kupca zamijeniti novim ispravnim proizvodom ili mu, uz suglasnost potrošača, vratiti iznos plaćen za taj proizvod, sniziti cijenu ili otkloniti nedostatak na proizvodu.

9. ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Kupnjom u Internetskoj trgovini vernesasmolcic.com / vscreative.hr dajete suglasnost da Prodavatelj, VS CREATIVE, obrt za kreativne usluge, vl. Vernesa Smolčić, Donji Hruševec 101/2, Donji Hruševec, obrađuje podatke navedene u obrascu narudžbe u mjeri potrebnoj za realizaciju ugovornog odnosa odnosno isporuku naručene robe.

Suglasnost za obradu podataka dajete u svrhe obrade i isporuke naručenih proizvoda, kao i u informativne svrhe te svrhe promocije proizvoda i Internetske trgovine vernesasmolcic.com / vscreative.hr za sve vrijeme trajanja Vaše kupnje.

Kupac i registrirani korisnik Internetske trgovine u svakom trenutku može povući svoju suglasnost za raspolaganjem i obradom podataka ostavljenim u obrascima Internetske trgovine u cijelosti ili djelomično. Povlačenjem suglasnosti u cijelosti, korisnički račun kupca i/ili registriranog korisnika bit će zatvoren, a njegovi osobni podaci obrisani. Na vlastiti zahtjev, Kupac u svakom trenutku može zatražiti brisanje osobnih podataka iz baze elektroničkom poštom.

Podaci o sadržaju narudžbe poznati su samo osoblju VS CREATIVE ovlaštenom za obradu i pripremu paketa za isporuku, te se ni na koji način ne ustupljuju trećim stranama. Svi ovlaštenici Prodavatelja odgovorni su za zaštitu osobnih podataka kupaca.

Za potrebe praćenja posjećenosti stranice i pregledavanja sadržaja Internetske trgovine, a u svrhu vođenja statistike, poboljšanja sadržaja, preglednosti ponude za kupce i planiranja promotivnih aktivnosti koristi se i sustav Google Analytics, u skladu s uvjetima za zaštitu podataka prilikom korištenja usluga sustava.

U slučaju novosti primit ćete na adresu svoje elektroničke pošte obavijest s novostima. Ukoliko se s tim ne slažete, molimo da nas obavijestite.

VS CREATIVE, obrt za kreativne usluge, vl. Vernesa Smolčić, Donji Hruševec 101/2, Donji Hruševec
E-pošta: info@vscreative.hr

cartupload linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram