Ikone: neustrašive žene koje su promijenile Hrvatsku

129,00 kn (17,12 €)

Autorica: Rosie Kugli
Izdavač: Iris Illyrica, 2020.
Uvez: tvrdi
Broj stranica: 116

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorija:

Opis

Ikone: Neustrašive žene koje su promijenile Hrvatsku prikazuje 50 većinom suvremenih žena koje su utkale zauvijek vidljive bodove u povijesno tkanje Lijepe Naše. Autorica tekstova je Rosie Kugli, a ikone je oslikalo 18 ponajboljih hrvatskih ilustratorica i likovnih umjetnica; među njima i Marsela Hajdinjak, Manuela Vladić Maštruko, Sanja Rešček Ramljak i Vanda Čižmek.

U samom odabiru ikona bilo je bitno da bude zastupljena što šira lepeza zanimanja kako bi se potaknulo djevojčice i djevojke da sanjaju velike snove i vjeruju da mogu postati što god žele. Među predstavljenim ženama nalaze se liječnice Vesna Bosanac i Nela Sršen, književnice Julijana Matanović i Slavenka Drakulić, umjetnice Marija Braut i Marija Ujević Galetović, astrofizičarka Vernesa Smolčić, filozofkinja Nedežda Čačinović i mnoge druge.

Knjiga je namijenjena djeci i mladima od 12 do 18 godina, sa željom da ih priče ovih uspješnih žena potaknu na ostvarivanje svojih snova.

cartupload linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram